VAKBARÁT KATALÓGUS    

| A Krúdy Gyula Városi Könyvtár honlapja | Gyermekkönyvtár | Helyismereti portál | Facebook | Munkatársak |

Dokumentumok
 
Keresés    
Művelelet:
Beszerzés ideje:
E-könyvtár:
Dokumentumtípus:
Keresés hatásköre:
Formátum:
Megjelenítés:
Böngészés

Olvasói állapot    
Azonosító:   emlékezz
Jelszó:   emlékezz

HunMarc letöltés

TextLib WWW - InfoKer Szövetkezet

Információk a katalógus használatához

A Textlib integrált könyvtári rendszer online katalógusa a várpalotai THURY-VÁR Nonprofit Kft. - Krúdy Gyula Városi Könyvtár dokumentumállományát tartalmazza. Tájékoztatást ad a művek szerzője, címe, sorozati címe, témája és ezek kombinációjával feltett keresésekre, de akár böngészni is lehet a rendszerezett listáiban. A találatoknál információt kapunk a dokumentum kölcsönözhetőségéről, valamint a legújabb szolgáltatások integrálásával a bibliográfiai adatokon kívül a borító képe, fülszövege, sőt bizonyos esetekben akár a könyv digitalizált szövege (e-book) is elérhetővé válik.

Olvasói állapot

A TextLib Integrált Könyvtári Rendszer lehetővé teszi, hogy az olvasók az interneten keresztül megtekinthessék a könyvtár rájuk vonatkozó adatait (az általuk kikölcsönzött dokumentumok adatai és határideje, előjegyzett dokumentumok, tartozások stb).

Ehhez elsőként az online katalógusba kell belépnie a nyitó képernyőn levő "Belépés" gombbal vagy az [Olvasói állapot] párbeszédablak kitöltésével.

Azonosítóként az olvasójegyen, a vonalkód alatt található számsort kell beírnia, jelszóként pedig a születési dátumot (számokkal és egybeírva: pl. 1980. május 17-én született személy esetén: 19800517). Az első belépés után a jelszó megváltoztatható.

Az "Olvasói állapotba" történő bejelentkezés után az olvasó módosíthatja, kiegészítheti a regisztrált személyes adatait. Megadhatja, ill. módosíthatja telefonszámait, e-mail-címét és belépési jelszavát.

WEB-es hosszabbítás

Önállóan meghosszabbíthatja a még le nem járt határidejű kölcsönzéseit. Csak a kölcsönzési határidő lejártának napjáig tud tehát itt hosszabbítani, és csak azon dokumentumok határidejét, amelyekre nem vár másik olvasó (azaz nincs rá előjegyzés). A következő kölcsönzési határidő dátuma a hosszabbítás napjától, és nem a határidő lejártától számítódik. Ha az egeret a hosszabbítás ikonra húzza, még a hosszabbítás előtt megtekintheti a következő határidőt.

Az Önnél levő dokumentumok közül a hosszabbíthatók címe mellett kék színű az ikon. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az olvasó a nála levő dokumentumok határidejét egy alkalommal hosszabbíthatja meg az online katalóguson keresztül, a további hosszabbításokra a könyvtárosnak van lehetősége. Ha a dokumentum címe mellett piros ikont talál, akkor e-mailben, telefonon vagy személyesen tud új határidőt kérni. Piros az ikon akkor is, ha a dokumentumra más olvasó is vár. Ilyenkor a határidőt nem tudjuk módosítani.

WEB-es előjegyzés

Amennyiben a keresett dokumentum (könyv, CD lemez, hangoskönyv stb.) jelenleg kölcsönzés alatt áll, a bejelentkezett olvasóknak lehetőségük van arra előjegyzés tenni a könyvtáros közreműködése nélkül is az online katalóguson keresztül.

Miután belépett a katalógusba a saját azonosítójával a fenti módon, indítson keresést (a "Keresés" gombra kattintva). Amelyik dokumentum éppen kölcsönzésben van, annak példány adatai mellett megtalálja az "Előjegyzés" gombot. A dokumentum beérkezéséről e-mailben vagy telefonon értesítjük. Az előjegyzett dokumentumot 7 napig tesszük félre az Ön számára az értesítéstől számítva.

Az Ön által előjegyzett könyvek listáját megtekintheti az olvasói állapotánál. Előjegyzést jelenleg interneten nem lehet törölni, erre csak személyesen vagy telefonon van lehetőség.

Új! Foglalás (távoli "kölcsönzés")

A TextLib online katalógus felületén bejelentkezett olvasó a katalógusban talált kölcsönözhető és éppen szabad - tehát kölcsönzés alatt nem álló - dokumentumot lefoglalhatja, azaz korlátozott ideig félretetetheti.

Amikor az olvasó bejelentkezik az online katalógusba (s nem csak "anonim" módon használja), azon példányoknál jelenik meg a "Foglalás" gomb, amelyek éppen a polcon vannak (s nincsenek kikölcsönözve).

Az igényelt dokumentumot 7 napig tesszük félre a kérő olvasónak (hasonlóan az előjegyzett dokumentumokhoz), és egy olvasó 3 dokumentumot foglalhat le egy időben.

A lefoglalt dokumentum állapotát az olvasó is nyomon tudja követni a katalóguson keresztül (félretették-e már neki), illetve le is tudja mondani.

A foglalás menete: Az "Olvasói állapot" ablakban írja be az azonosítóját és a jelszavát, majd kattintson a Lekérdezés gombra. Ezt követően a Keresés gombra kattintva válassza ki a keresett könyvet (CD lemezt, hangoskönyvet stb.). Amennyiben kölcsönözhető és bent van a polcon, a példány adatainál megjelenik a "Foglalás" gomb. Erre kattintva tetetheti félre. A foglalás sikerességéről visszajelzést adunk Önnek a katalóguson keresztül ("Félretéve - lehet érte jönni")

Free Counter
Free Counter .